Loutsa SUP Challenge 2017

0

 

95 από τους 104 φίλους του SUP που δήλωσαν συμμετοχή στον 2ο αγώνα του Athens Watersports στη Λούτσα παρατάχτηκαν στην γραμμή εκκίνησης το πρωί της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου, μια μεγάλη γραμμή εκκίνησης που είχαμε καιρό να δούμε.

Όπως πάντα, όλα ήταν έτοιμα,τις πρώτες πρωϊνές ώρες μιας ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας με τη γραμματεία να υποδέχεται τους συμμετέχοντες και όλοι σιγά σιγά να ετοιμάζονται για τον αγώνα.

Το SUPers Meeting ακριβώς στις 11:00, με γρήγορη ενημέρωση των αθλητών και επεξήγηση του στίβου, που αυτή τη φορά ήταν διαφορετικός. Πολλά σημεία στροφής και πολλές φορές έξοδο και είσοδο στο νερό για τρέξιμο στην παραλία με το κουπί στο χέρι.

Όλοι στις θέσεις τους, σημαδούρες στο νερό, νερά στις βάρκες, ναυαγοσώστες στα συνοδά σκάφη, ιατρός σε ετοιμότητα, κριτές σε όλες τις διελεύσεις, στις σημαδούρες, στο beach lap και στον τερματισμό, χρονόμετρα ανά χείρας, και τότε μόνο δίνεται από τον πρόεδρος της επιτροπής κ.Νικολαϊδης το ελεύθερο στον αλιτάρχη για την εκκίνηση.

Μετά τον ήχο της κόρνας εκκίνησης, η εικόνα άλλαξε. Ττο ήρεμο γαλάζιο της θάλασσας άφρισε από το ανελλέητο χτύπημα τον κουπιών και ο ορίζοντας γέμισε με αθλητές, χρώματα, σκάφη, κουπιά, που κωπηλατούσαν ο καθένας με τον δικό του ρυθμό για την σημαδούρα Νο.1. Μάχες επικές, συνωστισμός, πτώσεις, κινήσεις εκτός ισορροπίας γύρω από την Νο.1 σημαδούρα, όπου όλοι προσπαθούσαν για μια θέση στον ήλιο.

Οι δυνατοί αθλητές είχαν την ευκαιρία να δίξουν την επιδεξιότητά τους στις στροφές, να δοκιμάσουν την αντοχή τους στα 7Km, να εφαρμόσουν την καλή τους τεχνική αλλά και να αντεπεξέρθουν με επιτυχία ή όχι στα 3  Beach Laps, στις τρεις συνολικά φορές δηλαδή που έπρεπε να βγουν από το νερό, με τους σφιγμούς να ανεβάνουν τρελά. Το πόσο γρήγορα μπορεί να βρει κάποιος τον ρυθμό του, λόγω της υπερέντασης μετά το τρέξιμο στη στεριά, μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα.

Οι πιο αδύνατοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσα Laps μπορούσαν και να τερματίσουν με επιτυχία τον αγώνα τους.

Δυνατές μάχες, ανατροπές και κόντρες στήθος με στήθος μέχρι τη γραμμή τερματισμού δόθηκαν σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες και ήταν αυτό που συνέθεσε μια εικόνα μοναδική για όλους όσους βρέθηκαν στη γραμμή τερματισμού, περιμένοντας να δουν τους νικητές.

Αυτή είναι και η μοναδικότητα ενός αγώνα SUP, αφού στον ίδιο στίβο συναγωνίζονται αυτοί που παλεύουν για τις πρώτες θέσεις, οι λιγότερο γρήγοροι, οι γονείς με τα παιδιά τους, οι κολλητοί φίλοι, οι παλιοί και οι καινούργιοι στο σπορ.

Τα παιδιά έδωσαν ένα ηχηρό παρόν σε αυτή τη διοργάνωση, αφού οι μισοί συμμετέχοντες ήταν κάτω των 18 ετών, ενώ η κατηγορία Master είχε την τιμητική της, με συμμετέχοντες και στις 3 κατηγορίες 14’0’’, 12’6’’ και FUN. Το μέλλον του SUP προμηνύεται δυνατό, αλλά συνυπάρχει τόσο αρμονικά με το παρόν.

Πρώτος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Φαίδων Δούκας, ενώ το πρώτο 12’6’’ ήταν του Τάσου Τσούρη. Στις γυναίκες τη νίκη πήρε η Κωνσταντίνα Κονταρίνη ενώ στα 12’6’’ πρώτη τερμάτισε η Σοφία Κασίμη. Το πρώτο FUN που πέρασε τη γραμμή τερματισμού ήταν του πολύ δυνατού Δημήτρη Σούκουλη και το πρώτο παιδί ο Ανδρέας Βούλγαρης.

Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ: http://www.athenswatersports.gr/images/news_events/2017/loutsa_sup_challenge_2017/results_sept_10th.pdf

Μετά το τέλος του δυνατού αγώνα και αφού όλοι πήραν μερικές ανάσες και απόλαυσαν τα παγωμένα Red Bull τους που τους περίμεναν στον τερματισμό, σειρά είχε το RED PADDLE SUP Contest. 12 ομάδες των τεσσάρων ατόμων, με πρωτότυπα ονόματα, δημιουργήθηκαν επί τόπου, και πήραν θέση με τα κουπιά τους μπροστά στο XL φουσκωτό σκάφος της Red Paddle. Γέλεια, πτώσεις, χειροκροτήματα, πειράγματα για το ποια ομάδα θα είναι η πιο γρήγορη, με τα «Ροζ καπέλα» όμως να έχουν κάνει έναν χρόνο δύσκολο να χτυπηθεί.

Το μπουφέ με το μικρό γεύμα των αθλητών ετοιμάστηκε εν’ τω μεταξύ, ενώ παράλληλα τα indoboard στήθηκαν στο κέντρο του AWS club, για το Indoboard Contest που θα ακολουθούσε

Μια όμορφη ημέρα έφτανε στο τέλος της, αφού εν’τω μεταξύ η επιτροπή, είχε ελέγξει όλες τις διελεύσεις των κριτών, τους  χρόνους των τερματισμών, τις λάθος διελεύσεις και είχε έτοιμα τα αποτελέσματα στην ώρα τους. Η δουλειά των κριτών πραγματικά δύσκολη, αφού σε κάποιες σημαδούρες έπρεπε να καταγράψουν μέχρι και 300 διελεύσεις ο καθένας.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν!

Αυτό που έμεινε στο μυαλό το δικό μας, ήταν τα πολλά χαμόγελα.

Ο βοριάς δεν μας έκανε τη χάρη να εμφανιστεί σε κανέναν από τους δύο αγώνες της  Λούτσας φέτος, αλλά μπορεί να προκήψει έκτακτα. Το AWS club είναι σε ετοιμότητα.

Προπονηθείτε!

Share.